Helstegt pattegris 35 kg

Hvor stor bliver en gris, som man kan holde som kæledyr?

Der er stor forskel på en sådan gris, som du ser gå rundt ude på marken blandt et væld af andre grise og så en gris, som man kan holde som kæledyr derhjemme. Det kan du naturligvis også godt regne ud, for man kan ikke have en gris gående inde i huset, der vejer flere hundrede kiloer og er langt større end en hvilken som helst hund. Der findes dog en race af grise, som man sagtens kan have gående indenfor, da de slet, slet ikke bliver nær så store som de griser, der går rundt på markerne og er at finde på de mange svinefarme rundt omkring i landet. De grise, som du ser på marken bliver kaldt for tamsvin og bliver opdrættet med det formål, at de en (oftest i en alder af fem til seks måneder) skal slagtes, mens en kælegris (blive ofte også kaldt for en minigris) bliver holdt som kæledyr. Det er ikke nær så almindeligt her i Danmark, som det er andre steder, men der findes dog også mange familier her i landet, der holder minigrise som kæledyr og er utroligt glade for det.

Størrelsen på en minigris

Minigrise kan fås i tre forskellige størrelser. Minigrise er faktisk opstået via mange generationers avl, hvorfor det ikke er en griserace, der kommer fra naturens side.

  • Den store minigris: Grise i denne kategori vejer fra 35 kg. til 50 kg.
  • Den mellemstore minigris: Grise i denne kategori vejer fra 25 kg. til 35 kg. Det er de minigrise, der befinder sig i denne kategori, der bliver betragtet som en almindelig minigris.
  • Den lille minigris: Grise i denne kategori vejer fra 25 kg. og nedefter. De grise, der befinder sig i denne kategori blive ofte også kaldet for miniaturegrise.

Men vigtigt er at en helstegt pattegris må ikke veje mere ind 35 kg