Sporten paintball

Paintball er ikke bare sjovt – det er også en sport

Langt de fleste kender paintball som noget, der udelukkende bliver brugt til sjove arrangementer med firmaet, til at afholde en polterabend for én af gutterne eller bare til noget, som en gruppe drenge kan tage ud og have det sjovt med en lørdag eftermiddag, for derefter at bevæge sig videre i byen. Faktum er dog, at paintball faktisk er langt mere end blot noget, som kan bruges som underholdning. For mange mennesker hele verden over, så er paintball noget, der er langt mere seriøst end blot weekendunderholdning, men det er dog ikke ensbetydende med, at disse mennesker ikke finder det morsomt at spille paintball, for det kan du være helt sikker på at de synes, da de ellers ikke ville have fået et mere seriøst syn på paintball.

Hvad er paintball mere end underholdning?

Som overskriften også beretter om, så er paintball faktisk også en sport, og selvom det ikke just er verdens mest udbredte sport, så er der faktisk en lang række internationale konkurrence på professionelt plan. Der er tilmed også VM i paintball, hvilket blot bevidner om, at det altså er en sport, der bliver taget meget seriøst i rigtig mange lande. Der er ingen tvivl om, at det ikke er nogen udbredt sport her i Danmark, men der bliver faktisk afholdt DM i paintball, hvilket selvfølgelig også betyder, at der findes en lang række hold, der dyrker paintball som en sport på professionelt plan. Man kan nærmest snakke om, at paintball kan deles op i to forskellige versioner: professionelt og underholdningsbaseret paintball.

Hvad er forskellen på de to versioner af paintball?

Folk der dyrker paintball som en sport på professionelt plan begiver sig naturligvis ikke bare ud på en bane eller ind i en arena og begynder at skyde vildt omkring sig i håbet om, at de rammer en eller anden, som er deres modstander, hvilket mange af dem, der deltager i paintball for sjov med garanti ville gøre. Professionelt paintball handler langt mere om strategi og taktik end det handler om at få skudt en masse kugler afsted, hvorfor du oftest vil se, at et professionelt paintball-hold vil gå mere struktureret og strategisk til værks, hvorimod et hold bestående af venner, der er ude for at spille paintball for sjov med meget lille sandsynlighed vil bruge tid på taktik og strategi, for i en sådan sammenhæng, så er det langt mere underholdende at skyde en masse kugler afsted.